woensdag 3 oktober 2012

15. Tot slot.




Casper/Mushu: het begon al met het feit dat hij de kleinste was, dat maakte hem al extra aandoenlijk. Dit wordt nog eens versterkt door die (te) grote oren, fraai gedrapeerd om een fijnbesneden koppie.
Als je in de kamer opeens een grote knuffel ziet weglopen, weet je gewoon dat daar Casper achter zit, zo grappig! Verder is Casper echt al een schoothondje, en heeft al menig bezoek heel gelukkig gemaakt: zo'n lief aaibaar pupje dat zo lekker op schoot ligt te slapen!



                                            



                                   


Coenraad/Jason: hij is grappig omdat hij als enige op de bank weet te klimmen, maar er vervolgens niet meer af kan komen, en dan hartverscheurend jammert, met veel gevoel voor theater. Hij heeft echt een heerlijk zijdezacht vachtje, waar hij zich maar wat graag over laat aaien. En als hij dan ook nog zijn koppie scheef doet, kun je niet anders dan smelten. Hier rust een  "zware" taak voor de toekomstige baasjes, om consequent stand te houden tegen zoveel charmes.











Corneel/Sil: hij valt op doordat zijn prachtig glad vachtje een bruine gloed heeft. De grootste uit het nest, en toch bescheiden en zachtmoedig, beslist geen haantje de voorste. Dweilen of vegen lukt me niet met hem erbij, hij vindt de "jacht" op dweil of veger echt geweldig! Ook grappig: regelmatig steken er pietepeuterige stukjes van een grassprietje of blaadje ed half uit zijn bekje. Zonder dat hij er iets mee doet, het ziet er heerlijk onnozel uit.










Chemme/Gemme: als je te midden van een beweeglijke "zee" van pupjes voelt dat er een paar kraaloogjes naar je zitten kijken, dan is dat Chemme, die op zijn kontje zit en echt naar je kijkt.
Ik vind zijn vermogen tot oogcontact prachtig. Ook biedt hij graag -door zo breed en plat mogelijk te gaan liggen- zijn buikje aan, kriebelen maar! We zijn met hem en Saartje op bezoek geweest bij zijn toekomstige baasjes, die hartje Amsterdam wonen. Chemme liet het allemaal rustig over zich heen komen, een evenwichtig manneke.











Catrijn/Trijntje: in de melancholie van het afscheid hebben we een grote troost: dit leuke meiske blijft bij ons! Nergens bang voor, zo lijkt het, en ook zo jong al met een duidelijke missie: schoothondje zijn!







Ik heb echt weer genoten van dit nest. Het was een hele intensieve periode, niet alleen vanwege de pups zelf, maar natuurlijk ook vanwege het bezoek van de vele puppybewonderaars. Zoveel belangstelling, geweldig gewoon!


Speciale dank aan het baasje van Corneel/Sil, die me als hondengedragsdeskundige steeds met raad en daad terzijde heeft gestaan, en me allerlei oefenmaterialen heeft geleend, waar ik nooit aan zou hebben gedacht, maar die zeker een rijkdom aan ervaringen voor de pups hebben betekend! Ook dank voor het (samen met collega) verrichten van de puppytesten, die de toekomstige baasjes nog extra inzicht gaven en adviezen opleverden tav hun pupje. En een privé-presentatie voor de toekomstige baasjes over het opvoeden van pups op 23 september, heel nuttig en leerzaam!
http://www.hondenschoolbreda.nl/ 


Ook de eigenaresse van papa Gemme, en haar gezin verdienen speciale dank. Zij zijn vanaf het begin enorm betrokken geweest bij dit eerste nest van Gemme, we hebben dit erg gewaardeerd. Ze heeft zich vol enthousiasme bezig gehouden met het verwerken van mijn verhalen en foto's tot deze weblog. En het is hartverwarmend te merken dat aan de andere kant van het land een paar mensen net zo trots zijn op dit nest als wij!
http://www.hetfriesemarkiesjegemme.nl/ 


Dank ook voor Frank Reiz, die samen met zijn vrouw Fridah bereid waren op hun vrije zaterdagmiddag de pups mooi op de foto te zetten.
http://www.frankreiz.nl/ 


Voor Saartje zit het er nu op, ze heeft 2 prachtige nestjes gebaard en opgevoed, en dat vinden we voldoende zo. Het is een flinke klus voor zo'n klein hondje, en we hebben vol bewondering gezien hoe ze met zoveel toewijding voor haar pupjes heeft gezorgd. Een geweldig moedertje!



                                                           "Trots op Saartje......"


En verder?? Wie weet........ over een paar jaar weer een nestje van Trijntje???


Met vriendelijke groet,
berrik2@gmail.com








1 opmerking:

  1. Ik wens alle eigenaren veel geluk met hun pup. Casper heeft mijn hart gestolen door zo heerlijk in mijn armen te slapen toen ik op pupbezoek was. Maar uiteraard zijn de anderen ook schattig!

    BeantwoordenVerwijderen