zaterdag 8 september 2012

10. 4e week



Casper ligt op zijn rug


Inmiddels zijn we alweer in de 4e week.
In de eerste 3 weken ging het vooral om slapen-drinken-slapen etc. Maar inmiddels komt er toch duidelijk "leven in de brouwerij"! Natuurlijk blijft slapen en drinken de belangrijkste bezigheden van de dag, maar nu wordt ook gespeeld, en wordt er daarnaast druk geoefend met staan en lopen.
En gaandeweg is er meer te zien van de verschillende karaktertjes....
En om die toch zo goed mogelijk te kunnen observeren (en te fotograferen) hebben we toch maar gekozen voor een touwtje om de nek. Dat lijkt simpel, maar het is nog wel opletten dat deze niet te los en niet te strak zit. 

We hebben de namen aan de Raad van Beheer doorgegeven, maar wie welke naam krijgt, hebben we nog eventjes in het midden gelaten.

Daarom is het nu tijd voor een voorstelrondje:

                                 Casper
                                                     



Casper is de kleinste van het nest, zijn gewicht is op 20/8: 620 gram. Hij heeft een wit vlekje op de borst. De eerste dagen zaten we ons over hem wat zorgen te maken, omdat hij eventjes minder goed groeide. Daarna pakte hij de draad alsnog goed op, maar bleef toch steeds ca 100 gram achter. Maar we zagen  hem toch steeds zich heel dapper en vol energie tussen zijn broers wringen op zoek naar een tepel.


                                 Corneel




Corneel loopt qua gewicht aan kop, zijn gewicht was op 20/8: 760 gram. Zijn vacht leek aanvankelijk zwart (geen witte accenten), maar gaandeweg lijkt deze steeds meer een bruine gloed te krijgen. Ook zijn kleur ogen is wat anders dan bij de anderen. Ondanks zijn steviger postuur is Corneel beslist geen Haantje de Voorste, eerder een hondje dat eerst de kat uit de boom kijkt, alvorens zich in het avontuur te storten.

                                  Catrijn



Catrijn is helemaal zwart met een klein wit vlekje op de borst. Catrijn bleef aanvankelijk qua gewicht achter op haar broers (behalve Casper), maar ze heeft deze achterstand volledig  ingehaald (750 gram op 20/8). Zij is een van de eerste die naar je toe komt, hing al aan de rand van de kist terwijl ze nog niet een fatsoenlijk kon lopen. Kortom: dit lijkt een pittige tante te worden!


                                Chemme



Maar na Catrijn laat ook Chemme zich gelden: staat ook vaak vooraan, ondernemend, niet zo snel onder de indruk. Zijn gewicht was op 20/8: 730 gram. Hij kan je al heel gericht aankijken, met zijn grappige kraaloogjes. Zijn vacht laat wat meer golf zien, zoals moeder Saartje ook heeft.


                                  Coenraad



Coenraad onderscheidt zich door een grappig soort wit kruisje op zijn borst, zie het verslag van de tweede week. Onze associaties liepen via "koene kruisridder" naar Coenraad. Hij stoeit vooral graag met zijn broer Chemme, liefst met een hele hoop kabaal. Hij loopt niet vooraan, maar ook zeker niet achteraan, eigenlijk een mooi "tussen in" hondje. Hij heeft een mooi glad vachtje. Zijn gewicht was op 20/8: 736 gram.


Saartje kan ook zittend zogen ...


De  pupjes gaan al steeds beter staan en lopen, en halverwege de week leken de pupjes toe aan een nieuwe uitdaging: af en toe even de werpkist open, om de directe omgeving buiten de werpkist te verkennen. En zoals verwacht: Catrijn stapt onmiddelijk nieuwsgierig naar buiten, op de voet gevolgd door Chemme, daarna Coenraad. Casper en Corneel vertrouwden het niet zomaar, en bleven nog maar even een tijdje wachten, en kijken wat er gebeurd.



Terwijl de rest zich in het avontuur stort, wachten Corneel en Casper liever nog even af ......


Zien we hier inderdaad de verschillende karaktertjes?

De eerste 3 weken hebben we bezoek afgehouden, vooral op verzoek van Saartje die een heftige beschermdrift laat zien. Van vreemd bezoek wordt ze erg onrustig. Maar inmiddels moet ze er toch aan geloven, want de aspirant-baasjes komen nu om de beurt langs voor een kennismakingsgesprek.
Daarbij is het opvallend dat ieder intuïtief op een bepaald pupje valt, zonder dat meerdere mensen op een en dezelfde pup vallen. We zullen de komende weken bezien hoe de pups zich ontwikkelen, en of dit gevoel inderdaad blijft .....


1 opmerking:

  1. Lieve Rika en Hieke,
    Van harte gefeliciteerd met dit prachtige nest. Ik hoop dat de vier jongens en één dame een prachtig leven tegemoet gaan.

    BeantwoordenVerwijderen