zaterdag 8 september 2012

8. 2e week


                                   
     Hopelijk is in al dit zwart onderscheid te maken, maar het ziet er in ieder geval heel ontspannen uit.....                      


De pupjes doen in deze fase weinig anders dan slapen, drinken, piepen (als ze honger hebben, of als moeder zo hard kontjes poetst dat ze gescheiden worden van de tepel, of als ze op de een of andere manier hun mede-pupjes kwijt zijn. Ze liggen namelijk erg graag tegen elkaar aangedrukt!
Aangezien ze keurig blijven groeien, gaat onze aandacht vooral uit naar Saartje.



Gewoon over de anderen heen liggen, lekker zacht!


Saartje is inmiddels gelukkig duidelijk rustiger, al graaft ze nog wel regelmatig. Gelukkig wil ze nu wel mee op (iets) langere wandelingen. Dagelijks krijgt ze wat extra calcium.
We zijn druk bezig haar verder goed te laten eten: puppybrokjes, Duck voer, dagelijks een bakje puppymelk, en als "extra" regelmatig een stukje biefstuk of kip.
Kortom: zij lust na dit nest echt geen simpele hondenbrokjes meer.....!



 Saartje kijkt wat er met haar pup gebeurd


De pupjes groeien als kool, en wat kunnen ze stevig zuigen! Saartje staat wel eens op met pup bungelend aan een tepel, die er "plok" afvalt als zij over de rand van de kist springt....!

Ook beginnen ze sterker te worden in de pootjes. Waar ze eerst maar met moeite naar moeder toe buikschuifelden, nu duwen ze zich duidelijk krachtiger vooruit, soms ook de verkeerde kant op, van moeder af.



Saartje is vaker weg, maar de pups slapen er rustig om door; 9e dag.


We wegen de pupjes dagelijks. Op dag 10 zijn de gewichtjes: 450, 478, 484, 466 en 360 gram. Eentje blijft kleiner, maar volgt verder keurig- op ca 100 gram afstand- zijn broertjes en zusje. Hij mag dan de kleinste zijn, maar we zien hem toch dapper en onverstoorbaar een weg banen naar een tepel, dwars tussen al zijn stevige broers door!
Om de twee zwarte reutjes te kunnen onderscheiden, moet er eentje een touwtje om.


Een reutje heeft een touwtje om, want 2 zwarte reutjes zijn niet van elkaar te onderscheiden

Eén zwart reutje hoeft geen touwtje om

Eén reutje heeft een grappig soort kruisje op de borst



Het lukt Saartje inmiddels niet meer de bak schoon te houden. En de pups hebben ook wat dunne ontlasting, kortom we moeten vaak verschonen, anders wordt het een vieze smeerboel, ook de vachtjes van de pups zelf...


                                                  Geprobeerd een close-up te maken; 10e dag


Met ca 11 dagen: de oogjes gaan open! Het teefje is de eerste. En het zijn ook nog maar wat half dichtgeknepen blauwgrijs gekleurde oogjes, ik vraag me af hoeveel ze zien.

Ook nageltjes knippen staat op het programma: met leesbrilletje op, en (toch) wat trillende handen begin ik die ieniemienie nageltjes te knippen. Eenmaal bezig, valt het gelukkig wel mee.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten