zaterdag 8 september 2012

9. 3e week


Met 2 weken is het tijd om moeder en pups te ontwormen. Elke pup kreeg een beetje pasta in het bekje gespoten, echt komisch hoe ze reageerden, zie filmpje.

Filmpje: "Eerste keer ontwormen 2 weken"
http://www.youtube.com/watch?v=CGlqGFElPvk&feature=youtu.be


De oogjes zijn open, al kijken ze je nog niet gericht aan; het blijven wat blauwgrijs gekleurde vage streepoogjes.



Alle pupjes op een rijtje


De nageltjes groeien hard, en om arme Saartje te behoeden voor die scherpe nageltjes knippen we ze regelmatig.
Een aantal nieuwe baasjes worden via de wachtlijst van de vereniging bemiddeld. De eerste telefoongesprekken hebben we gehad, en de kennismakingsgesprekken plannen we na de eerste 3 weken van de pups. Dit vooral omdat we zien dat Saartje nog erg beschermend is naar haar pups, bekende mensen is tot daaraan toe, maar van vreemd bezoek wordt ze erg nerveus!
We gaan er van uit, dat dit gedrag van lieverlee wel af zal nemen, want van nature is Saartje helemaal niet zo wantrouwend. En hoe groter de pups, hoe leuker ook de bezoekjes zullen zijn.

Filmpje: "Zogende pups bijna 3 weken oud"
http://youtu.be/kVRWpOO2Uzk 

De pupjes duwen inmiddels zich af en toe met hun pootjes al wat omhoog, verplaatsen zich duwend en buikschuivend en beginnen zelfs al bibberig en ongecoördineerd door de bak te lopen.
Ze groeien allemaal prima, het valt me op dat er elke dag wel eentje een wat mindere groeidag heeft, maar dat dan de volgende dag wel weer inhaalt. Het teefje haalt haar broers in qua gewicht!


We wegen nog steeds, maar niet meer dagelijks

We zijn vol bewondering voor Saartje: als je nagaat dat ze nu zo'n 2.5 kg totaal aan pups helemaal alleen aan het voeden is met haar magere 6.3 kg, dan kan ik niets anders dan respect voor dat kleine hondje hebben! Haar buik voelt als een compleet hobbelveld, met meer en minder ontwikkelde tepels.
17e dag: we zien ze spelen!!! Bekje open, hap, pootje erop, en omvallen! Want het evenwicht stelt nog niet veel voor.


Filmpje: "Pupjes beginnen te spelen" 
http://youtu.be/PX3J60N5OTk  
  
In het algemeen beginnen ze wel levendiger te worden; ze scharrelen nu wiebelend lopend dan wel schuifelend door de bak, en lijken echt een beetje te kijken met die wat sullige oogjes, en te snuffelen, met een wiebelhoofdje dat nog niet helemaal onder controle is.
Overigens blijkt het teefje in het nest behoorlijk ondernemend: waar de verwachting was dat de pups nog lang niet over het plankje dat de kist voor ze afsluit heen kunnen komen (ze kunnen nog maar nauwelijks lopen), hing zij al aan de rand, vastbesloten bezig zich eroverheen te wurmen, op zoek naar haar moeder (die er voor stond te kijken)!! En dat terwijl al haar broertjes op dat moment rustig lagen te slapen. Dat belooft wat ............ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten